Wat te doen in omgeving Amersfoort? – 8 tips

Dit jaar op vakantie in eigen land? Of gewoon lekker een weekend weg in Amersfoort? Dan hoeft u zich zeker niet te vervelen. Amersfoort heeft genoeg moois te bieden en er is genoeg te doen in de omgeving. Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij de top 8 activiteiten in de omgeving van Amersfoort voor u verzameld. Dat wordt optimaal genieten!

Het Mondriaanhuis

Maak een reis door het leven en het werk van kunstschilder Piet Mondriaan. Ontdek zijn beroemde abstracte kunst en kruip in het hoofd van de kunstenaar door middel van audiovisuele technieken. Geïnspireerd geraakt door de kunst van Piet Mondriaan? Maak dan een eigen kunstwerk in het doe-het-zelf-atelier.

Entree: € 12,50 – volwassenen | € 8,- kinderen (6 t/m 17) | € 0,- kinderen (0 tot 6)

Onze Lieve Vrouwetoren

Bij de Onze Lieve Vrouwetoren gaan we de hoogte in. Deze toren is 98 meter hoog en daarmee één van de hoogste laatmiddeleeuwse torens. Voor een prachtig uitzicht over Amersfoort is het zeker een aanrader om deze toren te beklimmen. Het is ook meteen een goede workout, want de toren heeft maar liefst 346 treden.

Entree: € 7,50 - volwassenen | € 5,- kinderen

Winkelen

In Amersfoort kun je uiteraard ook goed shoppen. Bezoek de Langestraat voor de algemene bekende winkels en duik vanuit deze straat zijstraten in voor diverse andere leuke winkeltjes. Meer op zoek naar de verborgen pareltjes qua winkels? Bezoek dan de Krommestraat. Hier vindt u charmante boetiekjes en winkels met karakter. Kortom; voor ieder wat wils.

Dierenpark Amersfoort

Een dagje dierentuin met de kinderen? Op slechts 13 minuten van Van der Valk Hotel Amersfoort bevindt zich Dierenpark Amersfoort. In deze dierentuin loopt u niet alleen langs de dieren, maar ook boven en tussen de dieren. En kinderen kunnen hun energie kwijt door te klimmen en te klauteren via de avontuurlijke Klim Alles-route. Een gezellig dagje uit met het hele gezin!

Entree: € 22,- volwassenen | € 19,50 – kinderen

Utrechtse Heuvelrug

Een frisse neus halen in de natuur en een lange wandeling maken? Dat kan in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Met de auto staat u binnen 26 minuten vanaf Van der Valk Hotel Amersfoort in het prachtige natuurgebied. Het perfecte uitje voor echte natuurliefhebbers. U kunt er wandelen en fietsen langs heideterreinen, uiterwaarden, landgoederen en bos.

Musiom

Echte kunstliefhebbers kunnen naar het Musiom. Dit is het museum voor hedendaagse kunst. Hier vindt u een verrassend groot aanbod aan beelden en schilderijen van gerenommeerde Nederlandse kunstenaars. Ieder jaar zijn er drie verschillende tentoonstellingen met een bepaald thema. Daarnaast heeft Musiom ook een vaste collectie.

Entree: € 8,- volwassenen | Gratis voor jongeren t/m 18 jaar

Oude Haven

Eropuit voor een stadswandeling? Dan mag de Oude Haven zeker niet ontbreken. Wandel langs de mooie kleine kanaaltjes en geniet van de prachtige gerestaureerde huizen eromheen. Vergeet niet uw camera mee te nemen, want het is een erg fotogeniek plekje.

Poppentheater Toermalijn

Op zoek naar een leuk uitje met de kleintjes? Bezoek dan een voorstelling van het poppentheater Toermalijn. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar. De voorstellingen worden gegeven in het Koetshuis Randenbroek, wat middenin in prachtig park ligt.

Entree: € 7,50 inclusief consumptie

Daarnaast valt er bij Van der Valk Hotel Amersfoort natuurlijk ook genoeg te beleven. Begin de ochtend met uitgebreid ontbijtbuffet en duik daarna lekker in de sportschool voor een goede workout. Daarna kunt u zich heerlijk in de watten laten leggen bij Van der Valk Vitaal. Geniet bijvoorbeeld van een beautybehandeling of heerlijke massage.