Duurzaamheid bij van der valk hotel Amersfoort-A1

een groene toekomst

Bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 geloven we dat kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken als het gaat om duurzaamheid. Daarom doen wij er in en rondom Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 alles aan om optimaal bij te dragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk zonder afbreuk aan onze gastvrijheid. 

Op 21 oktober 2011 ontving de heer Gert van der Valk uit handen van de heer Erik van Dijk, directeur van de stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, het Green Key Gold certificaatDe Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf.

Onze duurzame initiatieven:

Bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 zijn we actief bezig met het verduurzamen van ons leveringsproces. Om dit te doen, heeft het hotel een keten breed inkoopproces. Daarnaast is het aanschaffen van milieuvriendelijke, lokale producten en -materialen een belangrijk punt in ons inkoopproces en verkiest het hotel een samenwerking met leveranciers die een duurzaamheidsbeleid hebben opgesteld.

Het stimuleren van afvalscheiding en recycling is een ander belangrijk aspect van duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1. Het hotel heeft een strikt beleid voor afvalscheiding en recycling en moedigt gasten en collega's actief aan om deel te nemen aan deze inspanningen en zo de hoeveelheid afval die naar de stortplaatsen gaat te minimaliseren.

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 is het stimuleren van milieuvriendelijk transport. Het hotel biedt faciliteiten voor elektrische voertuigen, waaronder oplaadpunten voor elektrische auto's. Hiermee moedigt het hotel gasten en medewerkers aan om te kiezen voor duurzamer vervoer.

Het papier wat we gebruiken wordt binnen Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 dubbelzijdig geprint. Daarnaast drukken wij al ons drukwerk, waaronder brochures en flyers, en facturen op papier met een internationaal milieu-keurmerk. Bevestigingen en facturatie wordt zoveel mogelijk per mail verstuurd.

Duurzaamheid

Housekeeping

Wij gaan bewust om met het verschonen van linnen en handdoeken in alle hotelkamers bij Van der Valk Amersfoort-A1. Bij het verlaten van de kamer is er een reducering van de electriciteit. 

Een van de belangrijkste stappen die Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 heeft genomen om duurzaam te zijn, is het investeren in energie-efficiëntie. Het hotel heeft geavanceerde systemen geïmplementeerd om energie te besparen, zoals LED-verlichting, slimme thermostaten en zonnepanelen op het dak. Deze maatregelen helpen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van het hotel.