Zomeruitjes in en om Amersfoort

Een heerlijk zonnetje, kleurrijke bloemen en lange zomeravonden nodigen uit om naar buiten te gaan. De zomer is het ideale seizoen om Amersfoort te gaan ontdekken. Een stad dat niet voor niks is uitgeroepen tot European City of the Year. Wat is er lekkerder dan genieten van zomeruitjes, waarna je helemaal tot rust kan komen bij Van der Valk Amersfoort-A1? Wij hebben een aantal uitjes voor jou uitgezocht. 

Ontdek de stad per boot 

Wil je Amersfoort eens op een andere manier beleven? Huur dan deze zomer een sloep en verken de sfeervolle grachten van de stad. Laat je verrassen door de historische panden terwijl je rustig over het water vaart. Een unieke ervaring om de stad vanuit een nieuw perspectief te ontdekken!

Aan het Roer

Over Amersfoort kijken

Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort en omgeving! 

Toren beklimmen

Club Tucan 

Stap de wereld binnen van FOOD en FUN in Club Tucan. Ga in de Beachclub de strijd aan op de Jeu de Boules banen en zing daarna de sterren van de hemel in één van onze Karaoke Rooms. Maak hier jouw avond compleet met cocktails en heerlijke hapjes.

Club Tucan

Speurtocht op de boerderij 

Op zoek naar een leuk zomeruitje voor met kinderen? Dan is de Boerderij Speurroute op Hoeve Ravenstein misschien wel iets voor jullie! Tijdens de speurtocht ontdekken jullie wie er op de boerderij wonen, welke dieren er leven en raden jullie van wie de hoefafdruk is. De Boerderij Speurtocht is één grote ontdekkingstocht over het boeren erf, langs de stallen en weilanden. Lukt het jullie om het diploma te behalen?

Hoeve Ravenstein

Klompenpaden 

In de omgeving van Amersfoort zijn er verschillende klompenpaden die je kunt verkennen. Klompenpaden zijn wandelroutes die vaak door het agrarische landschap lopen en je langs mooie plekken brengen. Ideaal om de omgeving te ontdekken tijdens de eerste lekkere zonnestralen.

Bekijk routes

Met de Fiets op een boot  

Ontdek de omgeving van Amersfoort met de fiets en maak gebruik van de Fietsboot! Verken schilderachtige weilanden, groene parken en historische gebouwen terwijl je geniet van de frisse lucht en het ontspannende gevoel van fietsen. Stap op en af op één van de opstapplaatsen naar keuze. 

Fietsboot

Shop till you drop 

Amersfoort is een geweldige stad om eens uitgebreid te gaan winkelen. Wie hier niet slaagt, slaagt over het algemeen nergens. De Krommestraat is een must om te bezoeken, met de verscheidenheid aan winkels en horeca. In deze winkelstraat zitten geen landelijke ketens, maar juist allerlei lokale ondernemers. Wanneer u hier wat shopt, neemt u een uniek stukje Amersfoort mee naar huis. Doen!

Krommestraat

De wereld van Piet Mondriaan

Wil je deze zomer iets cultureels beleven? Breng dan een bezoek aan het Mondriaanhuis in Amersfoort! Ontdek het leven en werk van de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan in zijn geboortestad. Wandel door zijn voormalige woonhuis en laat je inspireren door zijn unieke stijl en kleurgebruik.

Mondriaanhuis

Suppen  

Amersfoort van een andere kant bekijken? Ontdek Amersfoort dan vanaf een SUP-board op het water. Vanaf het SUP board genieten van de prachtige omgeving, de wind in je haren en afkoeling van het water. Bij SUP-Amersfoort zijn er verschillende routes; van een stadstour door de kronkelende grachten tot aan een tocht door het groene Lockhorsterbosrichting. Het ideale zomeruitje!

Suppen

Dieren bekijken 

Op zoek naar een leuk dagje uit of zin in een ontspannende wandeling? Dan is een bezoek aan Dierenpark Amersfoort precies wat je nodig hebt! Verken het park en ontmoet allerlei fascinerende dieren, van leeuwen tot apen. Een geweldig uitje voor het hele gezin!

Dierentuin Amersfoort

Nachtje weg 

Gun uzelf een welverdiende zomervakantie en geniet van een ontspannend nachtje weg bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1. Onze comfortabele en smaakvol ingerichte kamers bieden de ideale plek om samen echt te genieten. Laat de warme ambiance van ons hotel je verwelkomen!

Hoog Zomer Arrangement