Herfstactiviteiten in en om Amersfoort

Blaadjes vallen, veranderende kleuren, laagstaande zon en het wordt een stuk vroeger donker; het is nu echt herfst. De tijd om los te laten en even gas terug te nemen. Geniet van deze periode door even weg te gaan; met z’n tweeën, uw gezin of misschien wel alleen. Leer de omgeving van Amersfoort kennen door activiteiten te plannen of geniet van de bosrijke omgeving met veel rust en stilte.

De stad in

Fotogeniek Amersfoort is tijdens de herfst zeker de moeite waard om te bezoeken. De eeuwenoude stad heeft een prachtig middeleeuws centrum, met knusse grachten en mooie doorkijkjes. Plan daarom een stadswandeling en kom langs de vele bezienswaardigheden van de stad en hoor alle verhalen over het verleden. Ook leuk om te doen; beklim de Onze Lieve Vrouwetoren, de blikvanger van Amersfoort, en bekijk de stad van bovenaf.

Stadswandeling

De natuur in

De natuur is in de herfst op zijn mooist rond half oktober, begin november. De periode om naar buiten te gaan en stil te staan bij alle kleurenpracht. De provincie Utrecht is rijk aan stille en schone buitengebieden. Binnen een half uur staat u midden in de groene bossen, het plassen- of het weidegebied rondom Van der Valk Amersfoort-A1. Gaat u wandelen, fietsen of varen? Er is voor iedereen genoeg te doen.

Routes omgeving Amersfoort

Heerlijke Herfstmarkt

Elk seizoen biedt de Nieuwe Stad in Amersfoort een gave streekmarkt, waar lokale ondernemers, producten en initatieven samenkomen. Het is de plek waar u kan zien hoe mooi, proeven hoe lekker en horen hoe leuk de stad Amersfoort is. Dus, bent u dol op marktjes struinen? Sla dan de Heerlijke Herfstmarkt niet over op 23 September op het Oliemolenhof in Amersfoort.

Heerlijke Herfstmarkt

Shop till you drop 

Amersfoort is een geweldige stad om eens uitgebreid te gaan winkelen. Wie hier niet slaagt, slaagt over het algemeen nergens. De Krommestraat is een must om te bezoeken, met de verscheidenheid aan winkels en horeca. In deze winkelstraat zitten geen landelijke ketens, maar juist allerlei lokale ondernemers. Wanneer u hier wat shopt, neemt u een uniek stukje Amersfoort mee naar huis. Doen!

Krommestraat

Cultureel uitje

Is het een minder lekkere herfstdag? Ook dan is het echt niet minder leuk in Amersfoort. Plan een bezoek aan Kunsthal Kade; de plek voor moderne/ hedendaagse kunst, architectuur, vormgeving en eigentijdse beeldcultuur. Volg gelijk een interessante rondleiding, workshop of lezing en vergeet direct de herfstdruppels buiten. 

Kunsthal KAdE

Dieren spotten

Naast blaadjes, vallen ook eikels, kastanjes en beukennootjes uit de bomen. Veel dieren in Dierenpark Amersfoort vinden de herfst een heus feest. Zo zijn de stokstaartjes druk aan het graven in de bladeren op zoek naar eten en rollen de beren heerlijk door de bladeren heen. Via speciaal aangegeven routes worden bezoekers gewezen op de binnenverblijven van de dieren. Hier verblijven ze tijdens de frissere dagen. Ook leuk om eens een kijkje te nemen! Gegarandeerd een fijn dagje uit met de kids.

 Dierenpark Amersfoort

Nachtje weg 

Gun uzelf een welverdiende onderbreking in de herfstvakantie en geniet van een ontspannend nachtje weg bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1. Onze comfortabele en smaakvol ingerichte kamers bieden de ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen na een dag vol herfstavonturen. Laat de warme ambiance van ons hotel je verwelkomen!

Heerlijke Herfst Arrangement