Een duurzaam congres bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1

Van der Valk Amersfoort A1 streeft altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit voor onze congressen en vergaderingen. Naast volledige ontzorging vinden we duurzaam ondernemen erg belangrijk. Dit zie je terug in de producten die we gebruiken en de drive van ons personeel. We kiezen voor duurzame opties waar het kan, zodat ons hotel, restaurant en congressen nog beter en groener worden. Maar we zorgen er altijd voor dat comfort voorop staat. Bij ons is gastvrijheid en duurzaam ondernemen de perfecte combinatie!

Green Key hotel

Als duurzaam hotel en congreslocatie is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 gecertificeerd met het Green Key Gold-certificaat, een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Deze groene sleutel staat voor het belang dat wij hechten aan duurzaamheid en het laat zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Dit doen wij zonder dat onze gasten in hoeven te leveren op het comfort en de kwaliteit van hun verblijf of congres. Gert van der Valk licht toe: “Van is der Valk Amersfoort-A1 is een nieuw, modern en sfeervol hotel en wij zijn trots dat wij milieubewust aan dit rijtje mogen toevoegen’. Wij zijn op de goede weg en er zijn al vele stappen ondernomen om het Green Key certificaat tot stand te brengen in onze bedrijfsvoering.”

De duurzaamheidsinitiatieven van Van der Valk Hotel Amersfoort

Bij Hotel Amersfoort-A1 zijn duurzaamheid en congressen onlosmakelijk met elkaar verbonden. We vinden het onze plicht om een actieve rol te spelen in duurzame ontwikkeling in ons vakgebied. Zo is ons hotel op diverse manieren milieuvriendelijk gebouwd, met bijvoorbeeld een dak vol zonnepanelen en 6 laadpalen op onze parkeerplaats voor elektrische auto's. Afvalscheiding is standaard bij ons en ons personeelsbeleid is ook gericht op duurzaamheid. Zo wordt er bewust omgegaan met het verschonen van linnen en handdoeken, wordt de elektriciteit gereduceerd bij het verlaten van de kamers, is er waterbesparing in de badkamers aanwezig en wordt er gebruik gemaakt van LED en spaarlampen.Voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 vindt u hier: 

Meer informatie Green Key

Duurzaam congres bij Hotel Amersfoort

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 beschikt over 26 multifunctionele zalen en heeft een maximale capaciteit van 300 personen. De verschillende zaalindelingen maken de zalen van Hotel Amersfoort geschikt voor verschillende gelegenheden van een conferentie, productlancering en presentatie tot aan een event, training of congres. Natuurlijk wordt ook tijdens de congressen rekening gehouden met het milieu. Wilt u ook duurzaam vergaderen bij Van der Valk Hotel Amersfoort? Hieronder vindt u meer informatie: 

Meeting & events