Leestijd: 6 min. Datum:  Auteur:

Top 10 restaurants Amersfoort

Amersfoort, een stad vol historie en charme, heeft een indrukwekkend aanbod aan restaurants. Hier zijn de 10 leukste restaurants in Amersfoort, gebaseerd op persoonlijke ervaringen en uitgebreide beoordelingen.

beste restaurants in Amersfoort

Leuke restaurants in Amersfoort

Amersfoort heeft een bruisende eetcultuur, met een divers aanbod aan restaurants die voor elke gelegenheid iets te bieden hebben. Of je nu zin hebt in een ontspannen lunch, een gezellige borrel, of een uitgebreid diner, de stad biedt tal van culinaire hotspots die de moeite waard zijn om te ontdekken. Hieronder vindt je de 10 leukste restaurants van Amersfoort volgens mij:

Shared Dining

Club Tucan

Club Tucan biedt een unieke tropische eetervaring bij Hotel Amersfoort A1. Met zijn exotische cocktails, kleurrijke interieur en heerlijke fusiongerechten is dit restaurant een must-visit. De gerechten zijn een mix van Caribische en Zuid-Amerikaanse smaken, en de sfeer is altijd levendig en uitnodigend.

Duurzaam en biologisch

Restaurant Zuiver

Restaurant Zuiver serveert gerechten die zijn bereid met duurzame en biologische ingrediënten. Het menu is modern en varieert met de seizoenen, waarbij de nadruk ligt op verse en lokaal geproduceerde producten. De sfeer in het restaurant is stijlvol en gastvrij.

Voor een interactieve eetervaring moet je bij het Live Cooking Restaurant van Hotel Amersfoort A1 zijn. Hier bereiden koks je maaltijd live voor je neus, wat zorgt voor een dynamische en vermakelijke avond. Het buffet biedt een breed scala aan internationale gerechten, van sushi tot grillgerechten.

Seizoensgebonden en verfijnd

Restaurant Novice

Restaurant Novice staat bekend om zijn verfijnde gerechten en seizoensgebonden menu's. De chefkok maakt gebruik van hoogwaardige ingrediënten om creatieve en smaakvolle gerechten te bereiden. Novice biedt een intieme en elegante sfeer.

Fine dining

Gastronoom

Gastronoom biedt een hoogwaardige culinaire ervaring met een focus op verfijnde gerechten en een uitgebreide wijnkaart. Het restaurant streeft naar perfectie in zowel smaak als presentatie. Dit restaurant is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een culinaire verwennerij.

Grand Café-restaurant

Grand Café de Kromme

Grand Café de Kromme is een gezellig café-restaurant, dat ideaal is voor een informele lunch, diner of borrel. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, van traditionele Nederlandse maaltijden tot internationale opties. De sfeer is ongedwongen en het personeel vriendelijk, waardoor het een populaire plek is onder zowel locals als toeristen.

Informeel met een divers menu

De Hebberd

De Hebberd biedt een informele en gezellige eetervaring met een divers menu dat voor elk wat wils biedt. De gerechten zijn goed bereid en de porties zijn royaal. Het restaurant is een geweldige plek voor een ontspannen maaltijd met vrienden of familie.

Ambachtelijk en robuust

Restaurant Rauw

Restaurant Rauw staat bekend om zijn robuuste en ambachtelijke gerechten. De koks van het restaurant maken alles zelf, van het brood tot de sauzen, wat zorgt voor een pure en authentieke smaakervaring. De sfeer in het restaurant is stoer en industrieel, en het personeel is gepassioneerd en deskundig.

Frans, Nederlands, Europees

Bistro 't Kannetje

Bistro 't Kannetje biedt een sfeervolle eetervaring in het historische centrum van Amersfoort. Het restaurant is charmant ingericht en heeft een gezellige open haard voor de wintermaanden en een mooi terras voor de zomer. Het menu bevat een mix van Franse, Nederlandse en Europese gerechten. Er heerst een warme sfeer en de vriendelijke service.

Frans, Mediterraan

De Aubergerie

De Aubergerie biedt een verfijnde culinaire ervaring, met een focus op de Franse en mediterrane keuken. De koks maken gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten en het restaurant heeft een creatieve menukaart. De sfeer is intiem en elegant, wat het ideaal maakt voor romantische diners of speciale gelegenheden.

Waar vind ik deze restaurants in Amersfoort?

De beschreven restaurants zijn verspreid gelegen over heel Amersfoort. Club Tucan, De Gastronoom en het Live Cooking Restaurant bevinden zich in Hotel Amersfoort A1, terwijl Restaurant Zuiver en Novice iets verder buiten de stad liggen. Grand Café De Kromme ligt aan een gezellige straat met karakteristieke panden, perfect om mensen te kijken terwijl je geniet van je maaltijd. Ook Bistro ‘t Kannetje is schitterend gelegen in het historische centrum van Amersfoort. De Hebberd bevindt zich aan de rand van een rustige wijk. Restaurant Rauw is zeer praktisch gelegen nabij de woonboulevard van Amersfoort. Tot slot is De Aubergerie wat rustiger gelegen, aan de rand van het oude centrum. In de gehele stad is er dus een goed restaurant te vinden.

  • Club Tucan is van woensdag tot en met zondag geopend van 16:00-23:30 uur
  • Restaurant Zuiver is doordeweeks open van 9:00-22:00 uur en in het weekend van 10:00-22:00 uur
  • Het Live Cooking Restaurant is dagelijks geopend van 7:00-23:00 uur
  • Restaurant Novice is van maandag tot en met zaterdag geopend voor lunch van 12:00-14:00 uur en voor het diner van 17:30-20:00 uur. 
  • Restaurant Gastronoom is dagelijks geopend voor de lunch van 12:00-16:00 uur en voor het diner van 17:00-21:00 uur. 
  • Grand Café De Kromme is van maandag tot en met donderdag geopend van 17:00-22:00 uur en van vrijdag tot en met zondag van 12:00-22:00 uur. 
  • De Hebberd is op maandag geopend van 16:00-0:00 uur en van dinsdag tot en met zondag van 12:00-0:00 uur.
  • De keuken van Restaurant Rauw is van maandag tot en met woensdag open van 12:00-15:30 uur en van 17:30-21:00 en op donderdag en vrijdag van 12:00-15:30 uur en van 17:30-21:30 uur. 
  • Bistro ‘t Kannetje is van zondag tot en met donderdag geopend van 12:00-01:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11:00-01:00 uur. 
  • Bij De Aubergerie kun je plaatsnemen voor het diner tussen 18:00-20:00 uur en dan kun je rustig de tijd nemen om te genieten van culinaire hoogstandjes.

Allergenen en diëten

Bij elk van deze restaurants houdt men rekening met specifieke dieetwensen of allergieën. Hierbij een overzicht met informatie over de allergenen en dieetwensen waarmee men rekening houdt:

  • Club Tucan biedt diverse vegetarische opties. 
  • Restaurant Zuiver heeft een uitgebreid aanbod aan vegetarische gerechten, en houdt ook graag rekening met andere allergieën en dieetwensen.
  • Live Cooking Restaurant houdt rekening met allergieën door de verscheidenheid aan keuzemogelijkheden. 
  • Restaurant Novice past graag gerechten aan op verzoek, maar ze hebben ook standaard lekkere vegetarische gerechten op de kaart.
  • Het personeel van De Gastronoom denkt graag met je mee over geschikte menuopties.
  • Grand Café de Kromme biedt diverse vegetarische en vegan gerechten.
  • De Hebberd biedt enkele vegetarische opties en is altijd bereid om mee te denken over geschikte opties voor mensen die een bepaald dieet volgen.
  • Bij Restaurant Rauw is men heel flexibel en denkt men mee over de mogelijkheden die passen bij verschillende diëten.
  • Bistro 't Kannetje heeft verschillende vegetarische opties.
  • De Aubergerie heeft een speciaal vegetarisch menu en denkt graag met je mee over opties die passen binnen je dieet. 

Gezinsvriendelijkheid van de restaurants

Voor gezinnen met kinderen zijn er meerdere geschikte opties. Club Tucan en Live Cooking Restaurant hebben een speelhoek en kindermenu's. Voor kinderen is hier ook van alles te beleven. Grand Café de Kromme en De Hebberd zijn ook gezinsvriendelijk, met ruime zitplaatsen en kindvriendelijke maaltijden. Restaurant Zuiver en De Gastronoom bieden een rustige omgeving waar kinderen welkom zijn, terwijl Restaurant Rauw, Bistro 't Kannetje en De Aubergerie iets meer gericht zijn op volwassenen, maar nog steeds gezinnen verwelkomen.

Budgetvriendelijkheid van de restaurants

Amersfoort biedt restaurants voor ieder budget. Hieronder een overzicht van de prijsklassen per restaurant:

  • Club Tucan biedt gerechten in de gemiddelde prijsklasse
  • Restaurant Zuiver is een wat chiquer restaurant, in de hogere prijsklasse
  • Ons Live Cooking Restaurant heeft gemiddelde prijsklasse
  • Restaurant Novice is een eetgelegenheid in de hogere prijsklasse
  • Gastronoom heeft gerechten in de gemiddelde prijsklasse
  • Grand Café de Kromme is ideaal als je een lager budget hebt. 
  • De Hebberd is perfect voor mensen met een gemiddeld budget.
  • Restaurant Rauw heeft een gemiddelde prijsklasse
  • Bistro 't Kannetje is een restaurant met luxere gerechten in de hogere prijsklasse
  • De Aubergerie is er voor mensen met een hoger budget.

Slotgedachten

Amersfoort heeft voor ieder wat wils op culinair gebied. Of je nu houdt van verfijnde gerechten of juist van een informele sfeer, je vindt het hier allemaal. De beschreven restaurants bieden een gevarieerde selectie, waar je zeker een geweldige eetervaring zal hebben. Vergeet niet te reserveren, vooral in de weekenden, want deze plekken zijn populair!