Wandelen & fietsen

Natuurgebieden omgeving Amersfoort

Zandverstuivingsgebied Utrecht

Soesterduinen

In de regio van de Utrechtse Heuvelrug bevinden zich de Soester Duinen, het grootste zandverstuivingsgebied van de provincie Utrecht. Dit gebied omvat zowel de Lange Duinen als de Korte Duinen. Het is een uitstekende locatie voor wandelingen, fietstochten en om met uw kinderen of hond te spelen. Ervaar de bijzondere natuur van de Soesterduinen!

Oud bosgebied

Klein Zwitserland

Klein Zwitserland betreft een historisch bosgebied van circa 36 hectare, gelegen ten zuiden van het stadscentrum. Het bevindt zich op de zuidwestelijke helling van de Amersfoortse Berg. Dit bos is ontstaan in de laatste decennia van de 19e eeuw. Vóór die tijd werd het gebied ontbost door menselijke activiteit, waardoor uitgestrekte en onbewoonbare heidevelden ontstonden.

Kom helemaal tot rust

Bos Birkhoven

Het prachtige Bos Birkhoven is een schitterend natuurgebied dat zich bevindt aan de rand van de stad Amersfoort. Het bos biedt een oase van rust en stilte en is perfect voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen wandeling. Het uitzicht op het water en de omgeving is werkelijk adembenemend en zorgt voor een unieke ervaring tijdens je wandeling.

Genoeg te beleven

Utrechtse Heuvelrug

Gelegen net buiten de drukte van de Randstad, is de Utrechtse Heuvelrug een verademing van rust tussen Utrecht en Amersfoort. Met prachtige natuur, uitgestrekte landgoederen en levendige steden en dorpen is het gebied zeker een bezoek waard. Verken de bossen te voet of per fiets, bewonder indrukwekkende kastelen, ontdek boeiende musea en attracties en geniet van de diverse eetgelegenheden die de regio te bieden heeft.

Ontdek de prachtige bomentuin

Landgoed Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst, gelegen in Putten op de Veluwe, werd opgericht in 1848. Het landgoed bestaat uit vijf verschillende bomentuinen: het Kleine Pinetum, het Grote Pinetum, het Josinapark, het Arboretum en het Drie Continentenbos, dat werd aangelegd in 1967. Deze tuinen herbergen een uitgebreide verzameling naaldbomen afkomstig uit gebieden met een gematigd klimaat. Deze collectie maakt deel uit van de Nationale Plantencollectie, die verspreid is over verschillende botanische tuinen in Nederland.

Bekend om de watersport

Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen zijn een groot watersport- en natuurgebied tussen Amsterdam en Utrecht. Bekend om de watersport, maar ze bieden ook rust en stilte. Zwemmen, zeilen, sloepvaren, roeien en wakboarden kan allemaal met leuke dorpen rondom. Niet voor niks dat dit een van de mooiste sup plekken van Nederland is.