Soesterduinen

Ontdek de prachtige natuur van Soesterduinen tijdens een wandel- of fietstocht! De Soesterduinen is een uitgestrekt natuurgebied gelegen in de provincie Utrecht. Het gebied is bekend om haar prachtige zandduinen en uitgestrekte heidevelden. Als je houdt van wandelen en fietsen in de natuur, dan is Soesterduinen een echte aanrader! 

Wandelen in Soesterduinen

Wandelen in Soesterduinen is een geweldige manier om te genieten van de natuur en de frisse lucht. Het gebied is goed bereikbaar en biedt een aantal prachtige wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Of je nu een korte wandeling wilt maken of een lange wandeling wilt maken, er is voor elk wat wils. Een van de populaire wandelroutes in Soesterduinen is de Gele Route. Deze route is ongeveer 3 kilometer lang en loopt door de uitgestrekte zandduinen en heidevelden van het gebied. Onderweg kom je langs prachtige uitzichten en bijzondere flora en fauna. De route is goed gemarkeerd en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Ook kan je de blauwe route bewandelen. Deze route is ongeveer 6 kilometer lang en biedt een meer uitdagende wandeling door de Soesterduinen. De route loopt door verschillende soorten landschappen, waaronder bos, heide en zandverstuivingen. Onderweg kom je langs de Soesterbergsestraat, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving.

Fietsen in Soesterduinen

Naast wandelen is fietsen ook een geweldige manier om Soesterduinen te verkennen. Het gebied biedt verschillende fietsroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Of je nu een beginner bent of een ervaren fietser, er is voor elk wat wils. Een populaire fietsroute in Soesterduinen is de Mountainbikeroute. Deze route is ongeveer 10 kilometer lang en biedt een uitdagende en avontuurlijke rit door de Soesterduinen. De route loopt over smalle bospaden, steile heuvels en zandverstuivingen. Het is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en te genieten van de prachtige natuur van Soesterduinen.

Verblijf in Hotel Amersfoort A1

Als je van plan bent om Soesterduinen te bezoeken, dan is Hotel Amersfoort A1 een uitstekende uitvalsbasis. Het hotel ligt op slechts 15 minuten rijden van het gebied!