Een duurzaam congres bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 is continu op zoek naar de hoogst haalbare kwaliteit voor al haar congressen en vergaderingen. Een luxe uitstraling en volledige ontzorging zijn natuurlijk goede redenen om voor een congres bij Van der Valk Hotel Amersfoort te kiezen. Maar Van der Valk doet meer dan dat. Bij Hotel Amersfoort hechten we naast volledige ontzorging ook veel waarde aan duurzaam ondernemen. Dit komt niet alleen tot uiting in de producten die we gebruiken, maar zeker ook in de drive van ons personeel en de aanwezige faciliteiten in ons hotel. Zo kiezen we waar het kan voor duurzame opties die ons hotel, restaurant en de congressen beter en groener maken. Hierbij staat het comfort altijd voorop. We zijn er namelijk van overtuigd dat gastvrijheid en duurzaam ondernemen naadloos samengaan. Lees hieronder alles over de inspanningen van Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 op het gebied van duurzaam ondernemen.

Green Key hotel

Als duurzaam hotel en congreslocatie is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 gecertificeerd met het Green Key Gold-certificaat, een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Deze groene sleutel staat voor het belang dat wij hechten aan duurzaamheid en het laat zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Dit doen wij zonder dat onze gasten in hoeven te leveren op het comfort en de kwaliteit van hun verblijf of congres. Gert van der Valk licht toe: “Van is der Valk Amersfoort-A1 is een nieuw, modern en sfeervol hotel en wij zijn trots dat wij milieubewust aan dit rijtje mogen toevoegen’ aldus Gert van der Valk. Wij zijn op de goede weg en er zijn al vele stappen ondernomen om het Green Key certificaat tot stand te brengen in onze bedrijfsvoering. Onze leveranciers en dienstverleners worden actief betrokken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen’, vervolgt Van der Valk.”

De duurzaamheidsinitiatieven van Van der Valk Hotel Amersfoort

Duurzaamheid en congressen gaan bij Hotel Amersfoort-A1 hand in hand. We zien het dan ook als onze plicht om een actieve rol te vervullen in de duurzame ontwikkeling binnen ons vakgebied. In de praktijk betekent dit dat bij de bouw van ons hotel en congreslocaties al op diverse manieren rekening is gehouden met het milieu. Zo ligt het hele dak van ons hotel vol zonnepanelen om elektriciteit op te wekken zonder enige Co2 uit te stoten. Daarnaast is het mogelijk om bij ons uw elektrische auto op te laden. We moedigen elektrisch vervoer aan. Daarom kunnen gasten bij ons op de parkeerplaats hun elektrische auto opladen bij een van onze 6 laadpalen. Ook aan het scheiden van afval is gedacht bij Van der Valk Hotel Amersfoort. Zo wordt al het afval binnen het Hotel gescheiden en apart geretourneerd.

Als laatst is duurzaamheid ook in het personeelsbeleid en gemeengoed. Zo wordt er bewust omgegaan met het verschonen van linnen en handdoeken, wordt de elektriciteit gereduceerd bij het verlaten van de kamers, is er waterbesparing in de badkamers aanwezig en wordt er gebruik gemaakt van LED en spaarlampen. Daarnaast wordt het papier dubbelzijdig geprint, wordt er gebruik gemaakt van papier met een internationaal milieu-keurmerk en wordt er zoveel mogelijk digitaal verstuurd.

Voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 gaat u naar: https://www.hotelamersfoorta1.nl/greenkey

Duurzaam congres bij Hotel Amersfoort

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 beschikt over 26 multifunctionele zalen en heeft een maximale capaciteit van 300 personen. De verschillende zaalindelingen maken de zalen van Hotel Amersfoort geschikt voor verschillende gelegenheden van een conferentie, productlancering en presentatie tot aan een event, training of congres. Natuurlijk wordt ook tijdens de congressen rekening gehouden met het milieu.

Wilt u ook duurzaam vergaderen bij Van der Valk Hotel Amersfoort? Raadpleeg dan: https://www.hotelamersfoorta1.nl/033-meetings-events voor meer informatie.