Wandelen in de buurt van Amersfoort

Verblijft u bij Van der Valk Hotel Amersfoort en bent u op zoek naar mooie wandelroutes in de buurt? Wij hebben een aantal tips. In de buurt van Amersfoort zijn namelijk een aantal prachtige wandelroutes te vinden. Geniet van de natuur en het uitzicht om u heen en rust naderhand uit in ons hotel.

Soesterduinen

Voor een wandeling door omvangrijke zandverstuivingen, afgewisseld met heide en bos, moet u bij de Soesterduinen zijn. U kunt kiezen voor verschillende wandelroutes van bijvoorbeeld 6, 8 of 10 kilometer. Het startpunt van de wandelroutes is op de parkeerplaats aan de Soesterbergstraat in Soest. Een ander startpunt is bij de parkeerplaats aan de Foekenlaan in Soest-Zuid. Met de auto staat u hier binnen 20 minuten vanaf Van der Valk Hotel Amersfoort.

Klein Zwitserland

Voor een natuur- en cultuurwandeling is een wandeling in het bosgebied van Klein Zwitserland een echte aanrader. In dit gebied kunt u en wandeling maken van 3,5 kilometer langs 10 bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving. Het bos ligt aan de rand van Amersfoort en via rondslingerende paadjes en romantisch verscholen bruggetjes is dit een verrassend mooie wandeling. En voor de kinderen is er een natuurspeeltuin die is gelegen op de Galgenberg. Vanaf Van der Valk Hotel Amersfoort is Klein Zwitserland 12 minuten rijden met de auto of 26 minuten fietsen.

Birkhoven

In Bos Birkhoven waant u zichzelf in een park met lange beukenlanen en stijlkenmerken van de Engelse landschapsstijl. Dit bos ligt aan de rand van de stad Amersfoort en de wandelroute is ongeveer 3 kilometer. Bijzonder aan dit bos is de grote vijver en het Bosbad. Het startpunt van de wandelroute is de parkeerplaats naast Barchman Wuytierslaan 232 in Amersfoort.

Bent u uitgewandeld? Rust dan met een voldaan gevoel uit bij ons in het hotel en geniet van een heerlijke maaltijd in het restaurant.