Bosgebied Birkhoven

Het bosrijke gebied van Birkhoven omringt Dierenpark Amersfoort en grenst aan de Korte Duinen van Soest. Het wordt gekenmerkt door een grote vijver en een boszwembad. De uitgestrekte beukenlanen en de rododendronvallei getuigen van het verleden van Birkhoven als landgoed, waarbij de Engelse landschapsstijl duidelijk naar voren komt. Hier gedijen verschillende boomsoorten, waaronder beuken, eiken, grove dennen, douglassparren en lariksen. Sommige van de imposante grove dennen zijn al meer dan 150 jaar oud. Centraal in Birkhoven bevindt zich het Pinetum, een collectie van diverse naaldbomen afkomstig uit alle hoeken van de wereld. U vindt bosgebied Birkhoven op 10 minuten rijden van Van der Valk Hotel Amersfoort - A1. 

Bosgebied Birkhoven is ook erg bekend vanwege het festival Into the Woods. Dit multi-genre elektronische muziekfestival in Amersfoort is de plek waar techno en waanzinnige kunstinstallaties samenkomen. Bij aankomst betreed je een magische wereld vol kleurrijke kunstinstallaties, betoverende verlichting en tegendraadse muziek.

Benieuwd naar andere natuurgebieden in de omgeving van ons hotel? Bekijk het hier.

Combineren met een overnachting in Amersfoort

Omdat Amersfoort zoveel leuks te bieden heeft, is het fijn als u meerdere dagen de tijd hebt om alles te ontdekken. Combineer uw citytrip dan ook met een overnachting bij Van der Valk Hotel Amersfoort - A1. Zo hoeft u geen enkele plek over te slaan!