Winteractiviteiten in en om Amersfoort

Ontsnap aan de koude winterdagen thuis en omarm de gezelligheid van het seizoen met onze selectie aan onvergetelijke winteruitjes. Of je nu op zoek bent naar knusse familie-avonturen, romantische escapades of gezellige activiteiten met vrienden, Van der Valk hotel Amersfoort-A1 biedt de perfecte uitvalsbasis voor een winters verblijf vol warmte en gastvrijheid. Laat je inspireren door onze suggesties en ontdek hoe wij jouw winterervaring in Amersfoort onvergetelijk kunnen maken.

Lichtjes wandeling 

Magisch Amersfoort is tijdens de winter nog meer de moeite waard om te bezoeken. De eeuwenoude stad heeft een prachtig middeleeuws centrum, wat in de wintermaanden prachtig versierd is met twinkelende lichtjes. Plan daarom een stadswandeling en kom langs de vele bezienswaardigheden van de stad en hoor alle verhalen over het verleden.

Stadswandeling

Hij komt, hij komt..

Hier kijken we toch stiekem allemaal al weken naar uit? Op 18 november komt Sinterklaas in de Eemhaven in Amersfoort aan met zijn boot, pieten en paard. De stad bruist daarna van de activiteiten en de vreugde is voelbaar in elke hoek. Viert u ook de Sinterklaas activiteiten mee bij Van der Valk Amersfoort-A1? 

Sinterklaas activiteiten

Frisse neus halen 

Als u aan de wintermaanden denkt, is wandelen misschien niet het eerste wat in u opkomt. Toch is de winter een perfect seizoen om de omgeving van Amersfoort te ontdekken. Dikke winterjas en handschoenen aan, muts op en haal een flinke hap frisse lucht om daarna een welverdiende warme chocomelk met slagroom te drinken in Koffiebar Chiccio. 

Routes omgeving Amersfoort

Filmpje pakken

Wilt u graag uw handen een tijdje opwarmen? Laat u dan verrasen door de meest vermakelijke films en voorstellingen in het centrum van Amersfoort. Ga opgewarmd en met een glimlach, geïnspireerd of onder de indruk weer de stad in. 

Bekijk agenda

Warme Wintermarkt 

Ook deze winter biedt de Nieuwe Stad in Amersfoort weer een gave streekmarkt, waar lokale ondernemers, producten en initiatieven samenkomen met allerlei typisch Amersfoortse Winterse producten. Op zaterdag 16 december wordt u dan ook welkom geheten op de Warme Wintermarkt!

Streekmarkt

Shop till you drop 

Amersfoort is een geweldige stad om eens uitgebreid te gaan winkelen. Wie hier niet slaagt, slaagt over het algemeen nergens. De Krommestraat is een must om te bezoeken, met de verscheidenheid aan winkels en horeca. In deze winkelstraat zitten geen landelijke ketens, maar juist allerlei lokale ondernemers. Wanneer u hier wat shopt, neemt u een uniek stukje Amersfoort mee naar huis. Doen!

Krommestraat

Cultureel uitje

Dit mag niet onbreken in de agenda! Plan een bezoek aan Kunsthal Kade; de plek voor moderne/ hedendaagse kunst, architectuur, vormgeving en eigentijdse beeldcultuur. Volg gelijk een interessante rondleiding, workshop of lezing en vergeet direct de ijskou buiten. 

Kunsthal KAdE

Winterpark 

Laat je betoveren in een wonderlijke winterwereld tijdens de Warme Winteravonden (27 tot en met 30 december 2023 en 2 januari tot en met 5 januari 2024). Beleef samen met je gezin een magisch dagje uit tussen winterse dieren, duizenden lichtjes, kerstbomen, foodtrucks, livemuziek en zelfs sneeuw! 

Dierenpark Amersfoort

Nachtje weg 

Gun uzelf een welverdiende onderbreking in de kerstvakantie en geniet van een ontspannend nachtje weg bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1. Onze comfortabele en smaakvol ingerichte kamers bieden de ideale plek om geborgen deze winterdagen samen te beleven. Laat de warme ambiance van ons hotel je verwelkomen!

Hartje Winter Arrangement