Voorjaarsuitjes in en om Amersfoort

Laat de lente in Amersfoort hip en happening zijn! Ontdek de mooiste hotspots en trendy plekken in deze bruisende stad. Niet voor niks uitgeroepen tot European City of the Year! Maak je klaar voor een historische stadswandeling door de oude binnenstad, waar je wordt betoverd door de charme van de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren en de gezellige straatjes en pleinen. Of breng in het zonnetje een bezoekje aan de groene parken in Amersfoort, zoals Park Randenbroek of Park Schothorst. Er is in en om Amersfoort genoeg te doen in een fijne lentesfeer! 

Ontdek de stad 

Ook zo benieuwd naar alle mooie plekjes van de historische binnenstad van Amersfoort? Wandel dan mee met de gidsen van Gilde Amersfoort. Zij nemen je mee op een tour van 1,5 uur en vertellen je de leukste verhalen en laten je de mooiste plekjes zien.

Stadswandeling

Over Amersfoort kijken

Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort en omgeving! 

Toren beklimmen

Club Tucan 

Stap de wereld binnen van FOOD en FUN in Club Tucan. Ga in de Beachclub de strijd aan op de Jeu de Boules banen en zing daarna de sterren van de hemel in één van onze Karaoke Rooms. Maak hier jouw avond compleet met cocktails en heerlijke hapjes.

Club Tucan

Klompenpaden 

In de omgeving van Amersfoort zijn er verschillende klompenpaden die je kunt verkennen. Klompenpaden zijn wandelroutes die vaak door het agrarische landschap lopen en je langs mooie plekken brengen. Ideaal om de omgeving te ontdekken tijdens de eerste lekkere zonnestralen.

Bekijk routes

Met de Fiets op een boot  

Ontdek de omgeving van Amersfoort met de fiets en maak gebruik van de Fietsboot! Verken schilderachtige weilanden, groene parken en historische gebouwen terwijl je geniet van de frisse lucht en het ontspannende gevoel van fietsen. Stap op en af op één van de opstapplaatsen naar keuze. 

Fietsboot

Shop till you drop 

Amersfoort is een geweldige stad om eens uitgebreid te gaan winkelen. Wie hier niet slaagt, slaagt over het algemeen nergens. De Krommestraat is een must om te bezoeken, met de verscheidenheid aan winkels en horeca. In deze winkelstraat zitten geen landelijke ketens, maar juist allerlei lokale ondernemers. Wanneer u hier wat shopt, neemt u een uniek stukje Amersfoort mee naar huis. Doen!

Krommestraat

Cultureel uitje

Dit mag niet onbreken in de agenda! Plan een bezoek aan Kunsthal Kade; de plek voor moderne/ hedendaagse kunst, architectuur, vormgeving en eigentijdse beeldcultuur. Volg gelijk een interessante rondleiding, workshop of lezing.

Kunsthal KAdE

Van tanks tot soldaten  

Ontdek de fascinerende wereld van de militaire geschiedenis in het Nationaal Militair Museum! Treed binnen in een wereld vol heldendaden, innovatie en indrukwekkende verhalen. Van oude ridders tot moderne oorlogsvoering, het museum biedt een boeiende reis door de tijd

Nationaal Militair Museum 

Dieren bekijken 

Maak je klaar voor een wild avontuur in Dierenpark Amersfoort! Verken het park en ontmoet de meest fascinerende dieren van over de hele wereld. Van majestueuze leeuwen tot nieuwsgierige apen, er valt altijd iets nieuws te ontdekken. Leuk voor jong en oud.

Dierentuin Amersfoort

Nachtje weg 

Gun uzelf een welverdiende onderbreking dit voorjaar en geniet van een ontspannend nachtje weg bij Van der Valk Hotel Amersfoort-A1. Onze comfortabele en smaakvol ingerichte kamers bieden de ideale plek om samen echt te genieten. Laat de warme ambiance van ons hotel je verwelkomen!

Vrolijk Voorjaar Arrangement