Utrechtse Heuvelrug

Een frisse neus halen in de natuur en een lange wandeling maken? Dat kan in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Met de auto staat u binnen 26 minuten vanaf Van der Valk Hotel Amersfoort in het prachtige natuurgebied. Het perfecte uitje voor echte natuurliefhebbers. U kunt er wandelen en fietsen langs heideterreinen, uiterwaarden, landgoederen en bos.

Een van de grootste trekpleisters van de Utrechtse Heuvelrug zijn de uitgestrekte bossen die zich in het gebied bevinden. Hier kunt u urenlang wandelen over kronkelende bospaden en genieten van de rust en stilte van de natuur. Ook fietsers kunnen hun hart ophalen in dit natuurgebied: er zijn talloze fietsroutes uitgestippeld die u langs de mooiste plekjes van de Utrechtse Heuvelrug voeren.

Naast bossen vindt u in de Utrechtse Heuvelrug ook heideterreinen en uiterwaarden. Vooral in de zomermaanden zijn deze gebieden een lust voor het oog: de heide kleurt dan paars en de uiterwaarden staan vol met wilde bloemen. Ook zijn er verschillende landgoederen te vinden in het gebied, waar u kunt genieten van prachtige tuinen en historische gebouwen.

Wat ook niet vergeten mag worden is een bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug; het uitzicht vanaf de Amerongse Berg, de hoogste top van het gebied. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving en kunt u op heldere dagen zelfs de Domtoren van Utrecht zien liggen.

Kortom, Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is een must-visit voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust, ruimte en mooie wandel- en fietsroutes. Plan een dagje uit naar dit prachtige gebied en ontdek zelf de schoonheid van de Utrechtse Heuvelrug.