Omgeving Amersfoort

Wat te doen in Amersfoort?

Restaurants in Amersfoort

10 leuke Restaurants in Amersfoort

Amersfoort heeft voor ieder wat wils op culinair gebied. Of je nu houdt van verfijnde gerechten of juist van een informele sfeer, je vindt het hier allemaal. Deze lijst met 10 restaurants in Amersfoort biedt een gevarieerde selectie waar je zeker een geweldige eetervaring zult hebben. Vergeet niet te reserveren, vooral in de weekenden, want deze plekken zijn populair!

Amersfoort is in 2023 uitgeroepen tot Europese stad van het jaar. Dit vanwege de kwaliteit van leven, vooruitstrevende stadsplanning en vernieuwing terwijl het karakter en erfgoed behouden blijven. Maar ook belangrijk is dat inwoners zich in de stad thuis voelen en betrokken zijn. Ervaar zelf waarom Amersfoort deze prijs heeft gewonnen en combineer uw bezoek aan de stad met een overnachting bij Hotel Amersfoort - A1!

Ontdek de omgeving

Fietsen & wandelen

In Amersfoort en omgeving bevinden zich prachtige natuurgebieden waar u zowel wandel- en fietstochten kunt maken. Wat dacht u van een picknick in de Soesterduinen of zeldzame vogels spotten in Klein Zwitserland? Wij hebben de mooiste natuurgebieden voor u op een rijtje gezet! 

Voor de échte kunst en cultuurliefhebbers is Amersfoort ook de place to be! Breng een bezoek aan verschillende musea, zoals het Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE. Of ga naar een voorstelling in Theater Flint. Blijf overnachten bij Van der Valk Hotel Amersfoort - A1 zodat u genoeg tijd heeft!

zeker een bezoek waard

Voor jong & oud

Bent u één of meerdere dagen in (de omgeving van) Amersfoort? Dan zijn er een paar must-visits! Ontdek de prachtige Onze Lieve Vrouwetoren, een iconisch symbool van de stad Amersfoort. Opzoek naar een uitstapje met het hele gezin? Ga naar DierenPark Amersfoort! Er is zoveel te doen in deze fijne stad!